diumenge, 19 de maig del 2013

L'ASSEMBLEA DE L'ASSOCIACIÓ CATALANA DE LA PREMSA COMARCAL A OLOT

Ahir, 18 de maig va tenir lloc la 31a Assemblea de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal, i la 7a Convenció de la premsa Comarcal i Local. L’esdeveniment va tenir lloc a Olot, comarca coneguda pels seus volcans i per la fageda. L’entorn d’acolliment va ser molt grat i mentre els familiars gaudien d’una passejada cultural, els socis vam celebrar l’assemblea ordinària.
Després d’aquesta va tenir lloc la presentació de la Convenció a càrrec de Carles Ayats Aljarilla, president de la Premsa Comarcal. I es va presentar el Llibre Blanc 2013 de la Premsa Comarcal, el ponent va ser Enric Yarza, assessor de la Premsa Comarcal i director general de Media HotLine. Van ser uns moment de reflexió, es presenten els resultats del conjunt de la premsa, la seva vida al llarg de tot un any i el que s’espera d’ella. Es comenta que es passa un moment crític, el creixement de les noves tecnologies i les xarxes socials fan que la premsa escrita tingui una època de inflexió. Fa pensar cap a on anirà, qui pujarà al vaixell de la nova era de la informació, qui s’hi adaptarà i qui en sabrà treure el millor profit.
De l’era digital i de com afrontar-la ens en van parlar en Carles Capdevila director del diari Ara, i el Saül Gordillo cap de continguts digitals de El Periódico de Catalunya. Dues visions diferents de dos rotatius creats en moments de la nostra història. Per una banda tenim al diari Ara, immers en tota la moguda digital, innovant, creant, i adaptant-se constantment al que demana el públic. I per l’altra banda, tenim l’altra cara amb el diari El Periódico, una institució amb més de 35 anys de vida. La gran trajectòria i l’experiència dificulten l’entrada als nous suports, són molts anys de fer les coses d’una forma i s’ha de canviar, i molt que s’ha de canviar. El camí es llarg i molt dificultós.
Una cosa es va dir, i que es necessari tenir-la present en qualsevol moment de la nostra vida: el trajecte a recórrer és llarg, difícil i plel de paranys, s’ha de portar un equip disposat a recorre’l amb ganes, amb empenta i amb un esperit de superació. Aquells que només pensen que trobaran al final, i si no ho saben no comencen, deixem-los a casa.
Finalment es va cloure amb un dinar. Abans de tastar els àpats típics de la Garrotxa ens van amenitzar amb un recital de poemes d’autors catalans, des de finals del segle dinou fins a altres més propers. Finalment es fixà el punt de trobada de la propera Assemblea al nostre poble, El Palau d'Anglesola.