divendres, 24 de juliol del 2020

VISITA DEL CONSELLER D’EDUCACIÓ JOSEP BARGALLÓ AL PALAU D’ANGLESOLA


El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha visitat aquest matí els municipis del Palau d’Anglesola i d’Albesa per solemnitzar l’inici d’obres de centres educatius. Ahir va fer el mateix a Roquetes  i Móra la Nova, a les Terres de l’Ebre. I és que el seu departament està compromès actualment en més de vuitanta projectes de construcció d’obra nova en centres educatius, alguns en fase de projecte i d’altres en diferents estadis de la fase executiva.

Pel que fa al nostre poble es tractava de donar resposta a una demanda de la comunitat educativa llargament formulada en el temps i que mai s’acabava de concretar. Com ha manifestat l’alcalde Francesc Balcells, en les paraules de benvinguda prèvies a la signatura del conveni, la nova directora de l’Escola Arnau Berenguer podrà iniciar el disseny del nou projecte educatiu amb la perspectiva imminent de poder comptar amb una escola unificada en la seva ubicació i amb els equipaments per alumnes  i sales per a professors adients i sense les deficiències actuals.

El fet de la implicació total de l’Ajuntament, també en l’àmbit econòmic, ha facilitat que s’agilitzés i s’aprovés la petició del Palau davant l’actual equip de govern a la Generalitat. Malgrat el context d’incertesa propiciat per la pandèmia de la Covid19, el conseller ha remarcat que l’Administració, a diferència d’altres crisis, davant d’aquesta actuarà com a motor dinamitzador de l’economia i no només no retallarà despesa i inversions sinó tot el contrari. El Departament d’Educació aprofitarà aquesta conjuntura d’augment de pressupost disponible per, amb obres d’ampliació similars a les del Palau, unificar físicament edificis educatius dispersos d’altres municipis per millorar la qualitat dels projectes educatius i, alhora, millorar sensiblement els problemes de seguretat viària que comportava el moviment de l’alumnat pels diferents equipaments. En el cas del Palau s’ha de travessar una carretera molt transitada i ja s’ha patit més d’un ensurt o accident.

El conseller i l’alcalde també han remarcat el caràcter participatiu que es volen donar al projecte de disseny i d’execució de les obres d’ampliació dins dels terrenys de Sant Roc, que també està previst que acullin en el futur la nova llar d’infants municipal. Excepte el pressupost i el solar, en paraules del mateix conseller,  totes les altres característiques de la nova construcció seran flexibles i adaptades a les demandes de la comunitat educativa i del govern local, i així ha animat perquè es concretin el més aviat possible per poder agilitzar l’inici de les obres.