dimarts, 4 de desembre del 2012

CONFERÈNCIA A CÀRREC DE LA DRA. ANTONIETA SALUD

El passat, dilluns 3 de desembre l'Associació de Dones va organitzar una conferència a càrrec de la Dra. Antonieta Salud, cap del servei d'oncologia de l'Hospital Arnau de Vilanova, sobre el tema del "Càncer, tractament personalizat" arran de la temàtica que enguany es destinarà a la marató de TV3.

Amb la sala del local sociocultural plena, la Dra. Salud va estar explicant el tractament personalitzat davant els diferents casos de càncer, fet que comporta menys costos econòmics per dur-se a terme i més supervivència per part dels pacients.

El fet d'invertir en investigació ha permés la creació de medicaments que, implantats com a tractaments contra el càncer, estan donant bon resultats. Sense deixar de banda que aquí no s'acaba el procés ja que cal seguir investigant per anar avançant en una malaltia que, malgrat els avenços, encara resta lluny de la curació total.

Les retallades estan afectant però, no es deixa de mirar endavant i encoratjar als pacients cap aquest tractament en que, això si, el 50% és el càncer però el 50% el posa el pacient amb l'actitud que mostra aquest davant la situació.

Aquests dies en sentirem a parlar molt a la televisió arran de la marató de TV3, preguem-n'hi consciencia.