dimecres, 14 de novembre del 2012

NI VAGA NI CAMPANYA

Aquest matí el Palau d'Anglesola ha viscut un dia de normalitat. Comerços oberts (fins i tot "ha arribat gènero", han confirmat les botigues), indústries dels polígons amb moviment, les dos escoles plenes de quitxalla i quasi tot el professorat (només dos docents s'han acollit al dret de vaga)... Per tant, l'ambient de vaga d'aquest 14N al Palau d'Anglesola ha estat nul. Ni serves mínims, ni piquets, ni caiguda de la demanda elèctrica, ni cap concepte dels propis d'aquestes jornades, s'ha fet present, de moment, al poble.

L'ambient de vaga és paral·lel al de la campanya electoral. A deu dies de les eleccions, els plafons de la Plaça Major, preparats per acollir cartells dels diferents partits, estan ben nets. Només hi ha una pancarta a l'entrada al poble per l'Avinguda Verge de Montserrat. En ser única, és notícia. I mira que pocs pobles de dos mil i escaig habitants poden fer constar que presenten dues persones a diputades al Parlament de Catalunya, com és el cas del Palau amb la Montse Meseguer i la Lorena Jurado.
Malgrat aquesta aparent inactivitat, esperem que els palauanglesolins sapiguem canalitzar el neguit per canviar el sistema per altres mitjans. Ni que sigui participant a la mani d'aquesta tarda, a 2/4 de 6, a Ricard Vinyes de Lleida. I que la manca de cartells i mítings, no afecti una àmplia participació el proper vint-i-cinc. El moment històric s'ho val.