Diumenge, 29 de novembre, es va celebrar a Donostia - San Sebastián la Marathon + 1/2 + 10 Km 2015.

AEiG LO MERLET AMB EL GRAN RECAPTE D'ALIMENTS

La branca dels Trucs, es van sumar al Gran Recapte d'Aliments, divendres, 27 i dissabte 28 de novembre, conjuntament amb les botigues del poble.

Moltes gràcies, als Trucs per portar a terme aquesta tasca solidària al Palau d'Anglesola, perquè com diuen ells: "Cada granet d'arena, compta"

Mentrestant, la branca dels Llops i les Daines, han anat a passat el cap de setmana a Ivars d'Urgell per començar a formar el grup dels detectius.

EL RICARD PASTÓ CLASSIFICAT EN QUART LLOC A LA MITJA MARATÓ CIUTAT DE TARRAGONA 2015

El Ricard s'ha classificat en quarta posició a la Mitja Marató Ciutat de Tarragona, amb un temps de 01:09:31.
Felicitats Ricard!

VETERANS PALAU 4 – VETERANS PARDINYES 1

GRAN VICTÒRIA AMB 10 JUGADORS, TÀCTICA “HELENIO HERRERA”.

Que poc que s'ho esperaven els veterans de Pardinyes, quan al sorteig de camp comptaven jugadors i veien que els veterans del Palau tant sols eren 10 jugadors, encara que ells tampoc eren massa més, 12 en total i feien preveure un partit plàcid pels de Lleida i llarg, molt llarg pels locals, però res a veure amb la realitat i és que el futbol té coses molt estranyes, i més si hi ha els vells jugadors del Palau pel mig.

El Palau es presenta amb: Caelles, Ramon Jové, Poli, Pere, Felip, Miki, Joan, Jordi, Gerard i Ramon Jiménez. A la banqueta hi havia “l’espiri't sant” i el fill del Ramon Jiménez que amb 14 anys, encara està verd per jugar.
Es fa un crit de S.O.S i potser a la segona part apareixerà el jugador d'emergència, el Santi, però de moment cal suar i prémer les dents.
El partit comença amb un Pardinyes amb moltes imprecisions i un Palau molt endollat, i fruit d'això ben aviat es comença a aclarir les coses.

Minut 8, sacada de porta llarga, el central visitant que no calcula les distàncies, el Ramon Jiménez que és gat vell i sap buscar l'errada del rival, agafa l'esquena del central, encara porteria i afusella al porter, 1-0 i veure per creure.
El Pardinyes acusa el cop, i cal donar un altre cop de puny a la taula, jugada molt semblant a la primera, pilota ben defensada pel Palau, agafa la pilota el Poli, passada mil·limètrica per sobre del central, el Ramon Jiménez que li tornar a guanyar la esquena, encara porteria i 2-0 al minut 14, això comença a tindre sabor de victòria, però som el Palau, capaç del millor i del pitjor.

El Palau es troba còmode amb 10, ben posicionat al mig del camp, amb un Joan Serrano que tira d'ofici i qualitat, per marcar en tot moment els temps del partit, un Miki espectacular en el tall i la brega, un Gerard que porta de cap a tot la defensa del Pardinyes i un Jordi Baró, que per qualitat li dóna a l'equip aquell plus de gran equip.

El Pardinyes està completament fora del partit, no sap que fer, les imprecisions són constants i no arriben en cap moment a la porteria d'un Caelles, que podria agafar fred ja que entra poc en joc, i sort en té avui de la seva samarreta tèrmica especial feta a la seva mida, ja que la temperatura és entre 1 i 3 graus a les 10 del matí.

Cal fer el tercer per estar tranquils, i quina millor manera que tirar de manual, falta lateral que treu magistralment el Joan Serrano, pilota al segon pal, exquisit control i passada del Jordi Baró a l'àrea petita, i el Poli que seguia la jugada afusella al porter visitant, ficant-se amb aquest gol com a màxim golejador de l'equip juntament amb el Pubill, 3-0 al minut 28.
El Palau ho té al sac, i el Pardinyes no arriba a inquietar a una gran defensa del Palau, encara que al minut 41, té la seva millor ocasió amb una rematada al pal, final de la primera part i a esperar la segona.

La segona comença amb onze contra onze, ja que arriba el Santi, primers minuts d'igualtat, però el Palau no arriba amb claredat a l'àrea visitant, el Pardinyes ho intenta però avui es troba a una defensa numantina del Palau, amb uns espectaculars Ramon Jové i Josep Felip als laterals, que sempre s'anticipen al seu rival, i un Pere-Poli que són com un mur, tant per dalt com per baix.
Els minuts corren, i el marcador no es mou, encara que no es disposen d'ocasions clares, hi ha un parell de xuts de canari del Gerard que de tindre més força podrien haver donat un ensurt als visitants.

Però tot dóna un gir quan al minut 72 el Felip té una punxada al bessó i torna a deixar a l'equip amb 10 jugadors.
És a partir d'aquest moment quan el Palau amb 10 torna a jugar millor, i no és perquè el Felip sobri, tot el contrari, ja que és un puntal de l'equip, és per allò de la vella tàctica de l’Helenio Herrera, que es juga millor amb 10 que amb 11, i així ha estat, ja que al minut 76 arriba el quart, nova jugada de manual, però aquest cop perfeccionada pel nostre jugador franquícia, Jordi Baró, que tot i no marcar, ha estat determinant en totes del jugades d'atac de l'equip. Falta lateral que treu de nou magistralment el Joan Serrano, pilota al segon pal, control espectacular del Jordi, que a la vegada li fa un vestit a mida al lateral, exquisida passada al segon pal, i el Gerard d'un espectacular cop de cap fa el quart.

A partir d'aquest moment és el Palau el que vol el cinquè i el Pardinyes ho intenta, però avui el Palau és molt superior, ocasions del Ramon Jiménez, Joan, Gerard i el cinquè que no arriba, però finalment és el Pardinyes qui fa el gol de l'honor al minut 88 en una bona jugada d'atac.
La guinda del pastís hagués estat que la darrera jugada del partit hagués entrat, ja que el Ramon Jimenez d'una espectacular rematada de xilena, ha enviat la pilota al pal en el darrer sospir del partit.

El Palau, que amb aquesta victòria, es col·loca vuitè, però a sis punts del tercer, per tant, res està decidit, i el Palau encara no ha dit la seva darrera paraula, i si no que els hi preguntin als nois de Pardinyes.

La propera setmana descansem, i d'aquí 15 dies desplaçament al camp d'uns dels candidats al títol com són els Veterans de Lleida, un molt bon equip, al que caldrà estar molt concentrat i clar està, jugar-li amb onze, ja que no tenim edat per anar fent desplegaments físics com els d'avui.
Grans els veterans, som-hi nois que queda molta lliga i comencem a estar endollats. Que poc que s'ho esperen!!!!!

IV FESTA DEL MEDI AMBIENT A L'AVINGUDA FONT DE L'AGUAIT

Avui, diumenge 29 de desembre, ha tingut lloc la IV Festa del Medi Ambient al Palau d'Anglesola, aquest any a l'Avinguda Font de l'Aguait.

Amb molt bon dia i un sol d'allò més radiant, la festa ha començat a primera hora del matí amb una xocolatada popular i jocs de fusta per pensar i fer anar l'enginy.

Tot seguit, ha tingut lloc, la tradicional plantada d'arbres en la que han col·laborat les entitats del poble:
l'AMPA Arnau Berenguer, Col·legi Públic Arnau Berenguer, AEiG Lo Merlet, Club Futbol Palau, la Penya Barcelonista, Club Natació, Llar de Jubilats, Associació de Dones del Palau, Associació de Caçadors, Club de Bitlles, Associació Cultural Tots Som de Casa i Amics del Camí de Sant Jaume.

I amb les entitats i palauanglesolins/ines que també han volgut fer la seva aportació, famílies, amics, grans i petits, i pic i pala, ha estat una festa de treball en equip i participativa, en la que una de les zones de l'Avinguda Font de l'Aguait ha quedat d'allò més ben enjardinada.

Després d'aquest dia, ara, cal que entre tots en prenguem cura del manteniment per tal de veure créixer, amb el pas del temps, els arbres, símbol de vida.

EL RICARD PASTÓ, CAMPIÓ DEL PRIMER CIRCUIT DE MITGES DE PONENT, GUANYA LA VOLTA A L'ESTANY 2015

El Ricard Pastó va guanyar la cursa de 10 km de la Volta a l'Estany 2015 amb un temps de 32:38 celebrada el passat diumenge, 22 de novembre.

Al mateix temps que el Ricard també s'ha proclamat campió del Primer Circuit de Mitges de Ponent, en guanyar la Mitja Marató de Tàrrega, Mollerussa i Balaguer.

dijous, 26 de novembre del 2015

CAP DE SETMANA DE MEDI AMBIENT AL PALAU D'ANGLESOLA

Us compartim aquesta informació des de l'Ajuntament del Palau d'Anglesola:
El pròxim dissabte 28 de novembre es realitzarà un Punt informatiu a Palau d'Anglesola, activitat programada dins la campanya de millora de la recollida selectiva “SUMAT a la recollida selectiva BEN FETA!” a la comarca del Pla d’Urgell.

Un punt informatiu per tal de resoldre dubtes i rebre informació sobre tot el que fa referència a la Recollida Selectiva.
Els educadors ambientals de la campanya us hi esperen!
I si encara no tens el contenidor petit d’orgànica, te’l regalaran!

On? a la Plaça Generalitat
Horari: de 10 a 13 hores del matí,
Un cop més, gràcies per la seva col·laboració i salutacions cordials.

I diumenge, 29 de novembre - IV Festa del Medi Ambient

dimarts, 24 de novembre del 2015

25 DE NOVEMBRE - LECTURA DEL MANIFEST DEL DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

Diumenge, 22  de novembre, per començar, a commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, va tenir lloc a local sociocultural una Xerrada Audiovisual sobre la vida de l'escriptora Mercè Rodoreda a càrrec de la Companyia Cassigalls de Juneda (http://cassigalls.blogspot.com.es/)

Una posada en escena molt propera amb la visualització de fotografies, en la que es va poder conèixer de més a prop la trajectòria de la Mercè Rodoreda.

Acte lligat, a la lectura del manifest del Dia Internacional que va tenir lloc el dimecres, 25 de novembre a les 7:00 hores del vespres davant de la Casa de la Vila.

XXIIè CROS ESCOLAR VILA DEL PALAU D'ANGLESOLA

PRESENTACIÓ LLIBRE "MISCEL·LANIA. HOMENATGE AL BISBE ANTONI DEIG"

El periodista i capellà Francesc Romeu, tertulià habitual del programa 'Divendres' de TV3, va presentar aquest dissabte el llibre coral "Miscel·lània. Homenatge al bisbe Antoni Deig".

En un local sociocultural mig ple i encara amb les últimes emocions del clàssic Madrid-Barça encara per acabar de digerir es va iniciar la presentació amb la projecció d'un vídeo on es va poder veure una selecció de les intervencions mediàtiques més destacades que va fer el bisbe Deig a diferents programes de la Televisió de Catalunya mentre fou bisbe de Solsona. Entre d'altres perles que vàrem poder rememorar en aquest vídeo no varen ser precisament poques les que feien referència a la seva passió pel Barça. Natural i fresc en totes les seves respostes va arribar a dir que no és pecat desitjar que perdi el Madrid, ans al contrari, segons com és motiu per concedir alguna indulgència i tot!

Seguidament, Carles Tejedor, president de l'Associació Amics del Bisbe Deig, promotora del llibre, va emmarcar el context que ha fet possible l'aparició d'aquesta publicació en memòria de qui, en la seva última etapa, va ser un dels bisbes de Solsona més mediàtics i, com s'ha vist amb el pas del temps, més profètics.

De seguida va prendre la paraula un dels autors del llibre, en Francesc Romeu, que va justificar la necessitat de la publicació d'un llibre com aquest que ha començat a fer justícia a la memòria d'un eclesiàstic insòlit. Perquè, les aportacions pastorals i patriòtiques que va fer el bisbe Deig quan aquest país encara respirava en clau autonomista i de submissió com a poble, no es poden qualificar d'altra manera que d'insòlites i profètiques. En aquest sentit va lamentar que el bisbe Deig no hagi pogut viure moltes de les coses que estan passant a l'església actualment amb el guiatge del Papa Francesc i amb tot el que està passant al país amb el desvetllament sobiranista, i que ell ja va defensar i anticipar amb molts anys d'antelació. Va voler glossar la figura del Bisbe Deig a través de valors com la horitzontalitat en la gestió del poder per una banda, i el de la transparència per un altra. I, com a conseqüència, i fruit d'aquests dos valors esmentats, Deig va ser un símbol del que avui és una de les coses que s'exigeixen i es valoren més en les persones que es dediquen a la política o a la gestió de grans responsabilitats en tota mena d'institucions: l'autenticitat. El bisbe Ton esdevingué un personatge creïble en totes les seves abundants aparicions als mitjans de comunicació, perquè totes elles estaven amarades de naturalitat i autenticitat.

El llibre compta amb la nòmina de més d'una quinzena de firmes, algunes de més mediàtiques com el propi Francesc Romeu, sor Lucía Caram, Enric Juliana, Francesc-Marc Álvaro, Antoni Puigverd o Albert Sáez i d'altres que glossen l'aspecte més de proximitat humana com Climent Forner, Jordi Orobitg, Josep Pont o el mateix autor local del Palau d'Anglesola, en Francesc Balcells i Llobera. La Miscel·lània també compta amb un article del traspassat Mn. Jesús Huguet, i a ell va dedicat, també, aquesta obra.

L'acte el va cloure l'alcaldessa del Palau d'Anglesola Montserrat Meseguer, que va agrair la presència del públic assistent i també la dels conferenciants, els quals van justificar aquest acte de presentació del llibre al Palau per l'especial vinculació que va tenir el bisbe Deig amb el Dr. Pont i Gol. Tots van coincidir a recomanar la lectura d'aquest llibre tant ben editat i de lectura molt plaentera.

diumenge, 22 de novembre del 2015

VETERANS VILANOVA DE LA BARCA 3 – VETERANS PALAU 1

AVUI HA SORTIT CREU, RES A DIR, DERROTA JUSTA

Uns veterans en ratxa es presentaven en quadre al camp del Vilanova, principalment amb les absències dels integrants de l'AMPA del Palau que tenien cros, lesions i baixes per feina, ja es preveia un partit difícil i així ha estat davant un molt bon rival, que no ens ha deixat ni respirar avui.
Matí fred avui a Vilanova, els nostres veterans es presenten amb Caelles, Ramon Jové, Poli, Piqué, Pere, Miki, Joan, Txus, Lluís, Edu Escolà i Ramon Jiménez, quedant a la banqueta el Santi.

El partit ha començat de la pitjor manera possible, el Vilanova ha sortit molt intens i ben posicionat, i el Palau ha sortit fred com el dia i sense trobar-se a ell mateix en cap moment, si això li sumem dos greus errades al començament del partit, han deixat el partit en aquell punt tant conegut del 2-0 en contra.
Dos greus errades, una en defensa al minut 7 i una altra en una pèrdua de pilota al mig del camp, que ha generat una molt bona contra que suposava el 2-0 al minut 14.

El Palau no s'ha trobat a gust en cap moment, i el Vilanova ha estat el clar dominador de la primera part, també s'ha de dir que els dos xuts entre els tres pals han anat a dins, i que el Vilanova tot i dominar el partit, no ha creat cap ocasió clara de gol més.
El Palau no ha trobat en cap moment la manera de fer tres passades seguides, primer per la bona col·locació al camp del seu rival, la seva intensitat en el joc, i també s'ha de dir que al disposar de canvis i una plantilla bastant jove, jugava amb aquesta carta davant un Palau que no perdia la cara al partit, però que no era el Palau de les darreres jornades.

Tot i no estar fins, si haguéssim tingut un xic de sort ens anem a la mitja part amb empat, ja que el Palau ha fet dos pals, un per part del Joan Serrano al treure una falta lateral directa i una altra del Ramon Jimenez amb una bona jugada individual per banda esquerra.
La segona part comença d'una manera molt diferent, el Palau fa un pas endavant, el Vilanova comencen les imprecisions, i l'àrbitre comença a fer unes coses molt rares que treuen de polleguera al locals i amb raó, ja que no pots anar a xiular un partit amb una aptitud de dictador, al que no se li pot dir res de res.
El Vilanova entra en una guerra personal amb l'àrbitre i un jugador que rep targeta verda per una discussió inútil amb el senyor àrbitre, deu minuts fora i el Vilanova amb inferioritat els primers minuts de la segona part.

El Palau aprofita la seva ocasió, i en una jugada clàssica, falta lateral del Joan, pilota al segon pal, el Poli que s'avança a tota la defensa, i no perdona amb un espectacular xut al fons de la xarxa, 2-1 al minut 52 i el Palau que té opcions de remuntada.
El Palau busca l'empat, però aviat el Vilanova recupera al seu onzè home, però és per poc temps, perquè l'àrbitre que té la sensibilitat molt alta i un jugador local que li discuteix un fora de joc, targeta verda i un altre cop amb un menys durant deu minuts, automàticament es forma un "sidral" considerable a la banda i un jugador local que es trobava a la banqueta rep la vermella directa, això treu de polleguera al rival i el Palau ha de tindre el cap fred i no buscar el cos a cos, perquè si no això pot acabar com "el rosari de l'aurora".

El Palau aprofita tot aquest enrenou i té dos bones accions d'atac del Ramon Jiménez i sobre tot una del Ramon Jové, que podria haver significat l'empat, però és el Vilanova qui decideix el partit al minut 77, amb un xut impecable per tot l'escaire, després d'una falta a la frontal de l'àrea, 3-1 i ara sí que pinten bastos, i bastos negres.
El Palau ho ha intentat, però avui no era el dia, i el Vilanova no ha xutat cap cop més entre els tres pals, encara que ha exigit molt a la defensa del Palau, que s'ha defensat amb molt d'ordre.

Final del partit i tres punts que es queden a Vilanova, un Vilanova millor que el Palau, però que tot el que ha tingut ha anat a dins, és incomprensible que cap equip tingui pietat dels nostres veterans, però ja ho diu el tòpic "futbol és futbol".

El proper diumenge rebem la visita dels veterans de Pardinyes, un equip que no tenim cap referència, ja que és un equip de nova creació, és l'equip més jove de la categoria i presenta uns números molt semblants als nostres.

Afició! esperem tornar a donar cara el proper diumenge a les 10 del matí i al municipal de Sant Roc, on anirem a per totes, ja que si guanyem dos partits seguits més ens podem enganxar a dalt, ja que tret del líder, els veterans de Perú, el demés estan fent una de freda i una de calenta.
FORÇA VETERANS!!! QUE POC QUE S'HO ESPEREN!!!

FESTASSA A LA PENYA BARCELONISTA AHIR AL VESPRE AMB BANY DE GOLS: MADRID 0 - BARÇA 4

Dissabte, 21 de novembre la Penya Barcelonista del Palau d'Anglesola, va gaudir d'un dissabte de glòria!

Començant pel partit Madrid - Barça: un partidàs!
Tot seguit, Assemblea amb tots/totes els associats/ades
i acabant, amb un sopar per acabar la festa!

EL S'ABRIL TANCA: AVUI L'ÚLTIM ESMORZAR

La Cafeteria S'Abril tanca: avui diumenge, últim esmorzar

Dissabte, 21 de novembre: Comiat de tot l'equip, amb amics, companys, clients... i moments molt emotius
Moltes gràcies Laura per aquests anys al capdavant del S'Abril i molta sort en els nous projectes que us proposeu!

dissabte, 21 de novembre del 2015

JOAN RAMON RIBELLES PARTICIPARÀ AL SUPERPRESTIGIO DIRT TRACK AL PALAU SANT JORDI

Avui, dissabte 21 de novembre, en Joan Ramon Ribelles, pilot del Team A.Miquel-TJT, ha participat al Dirt Track Festival - a nivell internacional - al Rancho Canudas a Casserres en el que només 4 pilots, entre més de 30 inscrits, han obtingut el Superprestigi de poder-se classificar per córrer al Palau Sant Jordi a Barcelona el proper 12 de desembre.

Enhorabona, al Joan Ramon, per aconseguir amb esforç i entrenament aquesta 2a posició i ser, d'entre els 4 pilots, que participaran al Palau Sant Jordi.

El 12 de desembre, les estrelles del Mundial de MotoGP s'enfrentaran en la tercera edició del Superpretigio Dirt Track. Marc Màrquez va guanyar la última edició i més de 9.000 espectadors, va vibrar d'un ambient increïble.

En Joan Ramon, hi va participar fa 2 anys, i aquesta edició hi torna amb moltes ganes de disfrutar-ho.

De moment, i abans, la cita a tot gas, és el 29 de novembre a Albi a la Copa Dirt Track 2015 Rodi. Molta sort, crack!

dimecres, 18 de novembre del 2015

MARC LARREY, GUANYADOR CONCURS INSTAGRAM DE LA FESTA MAJOR DE VILA-SANA

L'Ajuntament de Vila-sana lliura els premis del Concurs d'Instagram de Festa Major

L'ajuntament de Vila-sana va lliurar el premis del segon concurs d'instantànies en la xarxa Instagram, una convocatòria que tenia com a motiu els actes de la Festa Major.

Al concurs s'hi van presentar un total de 60 fotografies, de les que en va resultar guanyadores, Elisenda Caselles, en la categoria de Foto Diürna, Marc Larrey, en Foto Nocturna i Robert Gassó, com a autor del millor Selfie.

Felicitem al palauanglesolí, Marc Larrey, per haver guanyat l'edició Instagram de fotografia nocturna amb aquesta fotografia: