diumenge, 30 de novembre del 2014

VETERANS PALAU 3 – VETERANS MENÀRGUENS 3

FUTBOL DEL D'ABANS AMB 45 MINUTS DE BOJOS

Partit dels d'abans, dos equips que volen jugar siguin les condicions meteorològiques adverses, estigui el camp tou o faci mandra jugar, si ens aixequem de bon matí és per fer esport i passar una bona estona, grans els nostres veterans i grans els veterans de Montoliu.
Després de ploure molt durant la nit i amb un matí per quedar-se a casa al sofà, els veterans més veterans de Lleida que es troben al municipal de Sant Roc, i a jugar que és el que ens agrada.

El Palau surt de la partida amb la següent alineació: Caelles-Nico-Piqué-Poli-Pere-Paco-Joan-Jordi-Txus-Gerard i Pubill.
El Montoliu, més curt d'efectius, però amb el seu equip de gala, i a disputar els tres punts, que donen dret a les posicions de privilegi de la categoria.

El partit comença fort, i el Palau que surt a per totes, la primera jugada de perill, córner que treu en Txus, i cop de cap de l'Antonio Pubill que fa el 1-0 al minut 5.
El Montoliu que no baixa els braços, i al minut 8 empata el partit, amb una jugada desgraciada degut a l'estat del terreny de joc i autogol del Poli, posant el 1-1 al marcador.

El partit es converteix en un atac total a les dues porteries, els dos equips que demostren el seu potencial ofensiu, i les oportunitats hi són amb les dues porteries, però és el Montoliu el que té el sant de cara, un mal refús defensiu, i el davanter visitant que li surt una paràbola impressionant que treu les teranyines de la porteria local fent el 1-2 al minut 14.

A partir d'aquest moment el Montoliu que fa un pas enrere i el Palau que avança tot l'equip, buscant constantment la porteria visitant, el mig del camp del Palau comença a combinar i la possessió és local, el Joan i el Jordi comencen a moure a l'equip, i amb una jugada de fins a cinc passades al primer toc, l'Antonio Pubill, que es desfà del porter i a porta buida fa el 2-2 al minut 26.
El Palau que no es conforma amb l'empat, i ho prova, ho torna a provar sense deixar pensar al rival, ocasions clares locals i amb un córner perfectament tret pel Txus, i el Jordi Baró de cap que fa el 3-2 al minut 38.

El Montoliu que no es conforma i també vol més, i la defensa del Palau que atura l'empenta visitant. La mitja part és a prop i el Palau ha remuntat el partit amb solvència, al minut 42 el Gerard té l'ocasió més clara per fer el 4-2 però incomprensiblement la pilota no entra, i de la possible sentència, passem a l'empat, al minut 44 un "cacao" impressionant visitant i li treuen de nou les teranyines a la porteria local, fent el 3-3 i deixant el partit de nou amb taules. Final de la primera part, d'un partit dels d'abans, sense tàctiques, sense especular, tots dos equips anant a per totes i de fang fins les orelles.

La segona part té poca història, ja que els dos equips han tornat a anar a per totes, un desgast impropi per les edats dels dos equips, i un partit d'anada i tornada, on les defenses s'han imposat clarament a les davanteres, la moneda era a l'aire, i qualsevol podia marcar, encara que les ocasions no eren clares, la més clara al darrer minut, ja que el Jordi Baró l'ha tingut, i amb una rematada després d'una falta lateral, la pilota ha sortit fregant el pal del Montoliu.

Final del partit, repartiment de punts que ens deixen als dos equips igual de com estàvem, i que amb l'empat entre el Tamarite i l'Artesa de Lleida, el gran beneficiat ha estat el líder Aem, que ha suspès el seu partit a Alcoletge pel mal estat del terreny de joc i en cas de victòria agafaria un avantatge quasi definitiu.

Felicitar als veterans del Montoliu, pel seu joc, el seu fair play, i perquè és un grup de gent que ve a gaudir de l'esport, l'únic que ha faltat és anar a dinar tots plegats, perquè avui és d'aquells dies que tots plegats ens ho hem passat força bé.

El proper cap de setmana descansem per les festivitats de la Puríssima i la Constitució, i tornem d'aquí quinze dies amb el mini derbi a Miralcamp.

AVUI HA TINGUT LLOC L'ÚLTIMA VISITA GUIADA A CAL DESVALLS DE LA RUTA 1714 DEL POAL

Avui ha tingut lloc l’última visita guiada a la Ruta 1714 del Poal i el grup organitzador del Correllengua i els membres de la revista Avenç han tingut el goig de poder-hi ser presents i compartir aquesta última experiència de viatjar a través del temps. 

Els guies, el Rafel i la Carme, tot i la pluja ens han explicat que fins ara hi ha hagut uns 2000 visitants i ens han fet el recorregut per la plaça, l’església i cal Desvalls.

La família Desvalls formava part de la noblesa catalana i posseïa la senyoria del Poal. Durant la Guerra de Successió, els membres que més es van significar a favor de l’arxiduc Carles van ser l’hereu Antoni Desvalls i de Vergós, marqués del Poal, i el seu germà Manuel.


Felicitem l’èxit de les visites i agraïm les seves explicacions!


PALAUANGLESOLINS/INES CELEBRANT ELS 55 ANYS


UNA GUINEU PER LES NOSTRES CONTRADES

Des del perfil del facebook de La Boira de Ponent:
https://www.facebook.com/laboiradeponent

Us compartim aquest vídeo que han gravat avui, on apareix "una guineu" que han gravat entre els termes del Palau d'Anglesola i Bellvís:
https://www.youtube.com/watch?v=LGRihTTsm28

Com podeu veure, no li fa por la pluja!!! 

EL RIU CORB PREN FORMA DE RIU

Gràcies a la intensa pluja d'aquests dies, 
el riu Corb, baixa ben ple al seu pas pel nostre terme municipal.
Us deixem amb aquest parell de fotografies:



PALAUANGLESOLINS A LA "MARATÓN DONOSTIA"

Avui ha tingut lloc a Sant Sebastià la "Maratón Donostia" on han participat els corredors palauanglesolins: Dani Abascal, que ha fet molt bona marca, el Jordi Tomàs i el Jordi Vilagrasa.

Han corregut molt bé els 42 quilòmetres, valents sota el temps humit del Cantàbric, i tot recordant al Manel!
Enhorabona!


dimecres, 26 de novembre del 2014

EDU MARCH, PARTIT 300 COM A ENTRENADOR DEL U.E.TÀRREGA

Compartim aquesta notícia del facebook de la Unió Esportiva Tàrrega: https://www.facebook.com/unioesportiva.tarrega

Tàrrega 24-11-14
El tècnic de la U.E. Tàrrega Edu March ha complert el partit número 300 com a entrenador del quadre targarí en el partit Sant Ildefons – UE. Tàrrega del passat diumenge.

Edu March va arribar a la UE. Tàrrega la temporada 2006/2007 provinent del juvenil de la UE Lleida de la Divisió d’Honor i des de les hores ja son 9 les temporades consecutives al cap davant de la UE. Tàrrega del tècnic de El Palau d’Anglesola Sense cap mena de dubte Edu March està establin tot un rècord a la U.E. Tàrrega ja que cap més altre entrenador del quadre targarí ha estat tantes temporades consecutives al front de l’equip blaugrana. No més el tècnic Andreu Esquerda recentment traspassat( EPD) hi va ser deu temporades però en dues etapes, però seguides Edu March és l’únic.

D’aquests 300 partits en els que Edu March ha dirigit fins ara al quadre targarí 123 han estat victòries, 76 empats i 101 derrotes. En tot aquest temps Edu March s’ha mostrat totalment integrat a la filosofia del Club, de no estirar més la manega que el braç, d’aquí que s’hagi guanyat l’estima de tot hom, des dels estaments del Club, els aficionats i dels jugadors amb la qual cosa ha aconseguit sempre tenir uns equips força competitius, lluitant cada temporada per estar entre els millors, amb pressupostos molt baixos en comparació amb altres equips de la categoria.

En tot cas i filant molt prim Edu March encara li queda però, l’assignatura pendent de retornar l’equip a la Tercera Divisió, però també és cert i en honor a la veritat, es que cada temporada deixa l’equip en zones més que satisfactòries. Per tot plegat no es estrany que Edu March compleixi aquesta efemeride

FOTOGRAFIES PREMIADES SOLEDAT CLOTA - ENHORABONA!

Aquesta fotografia és de la Plaça Mirall de Burdeos 
- 1er Premi amb gent de Lleida -



Premi de fotografia a nivell de Lleida 
- seleccionada entre 200 participants -



Fotografia escollida a nivell nacional de 14.085 participants 
- La primera de les 9 fotografies -




TROBADA DE LECTORS DE LA PARRÒQUIA

Dissabte, 22 de novembre va tenir lloc la ja tradicional trobada de lectors/es de la Parròquia d'El Palau d'Anglesola

Una reunió lúdico-formativa de tots els lectors/es per intercanviar opinions, fer algun exercici de lectura i ajudar entre tots a millorar el servei. 
Per finalitzar, es va compartir un petit refrigeri agraint un cop més el voluntariat del servei de lectura a les misses.

Aaaah, i si encara no ets lector/a i t'animes, ja ho saps: tot i no sortir a la fotografia, són una bona colla! T'hi esperem!


dimarts, 25 de novembre del 2014

EL PALAU FINALITZA LES OBRES DE MILLORA DE LES ESCOLES

Trobareu tota la notícia a la web de l'Ajuntament:

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola ha finalitzat la segona fase de les obres de millora de les escoles situades a la Plaça Generalitat, obra destinada a adaptar aquest edifici escolar municipal a la normativa d’accessibilitat i seguretat dels usuaris. 
Les actuacions realitzades en aquesta segona fase han consistit en el canvi de la tanca metàl·lica de tot el pati i en la construcció d’una pista pavimentada.

diumenge, 23 de novembre del 2014

VETERANS ARTESA LLEIDA 1 – VETERANS PALAU 1

TAULES ENTRE DOS GRANS EQUIPS
Matinal perfecta per jugar un bon partit de futbol, un camp en òptimes condicions, una temperatura més que agradable, dos rivals d’altura (segon i tercer classificat) i un dels millors àrbitres de la categoria, res podia fallar avui a Artesa.

El Palau es presenta amb pràcticament tot l’equip, però amb les sensibles baixes dels nostres dos davanters de referència, l’Antonio Pubill i un Carlos Pérez que encara no ha debutat aquesta temporada.
El Palau que surt de la partida amb la següent alineació: Caelles-Ramón Jové-Piqué-Poli-Felip-Nico-Miki-Joan-Jordi- Gerard i Agustí.

El rival d’avui és un rival de categoria, un equip que la temporada anterior jugava a primera, i clar candidat al títol de segona, un enfrontament inèdit en la categoria de veterans, ja que mai havien coincidit en partit oficial.

Com si una partida d’escacs es tractés, cap dels dos equips dóna un mil·límetre al rival, molt migcampista, i unes defenses molt segures en tot moment, però potser els locals són els que tenen més empenta al principi del partit, amb un parell d’ocasions clares errades, o encertades pel nostre porter Caelles.
Poc a poc el Palau va entrant al joc, i el Joan Serrano comença a agafar la batuta de l’equip. El Palau comença a agafar el control, però sense arribades clares.

Amb l’entrada al camp del Ramon Jimenez, l’equip comença a mossegar a  dalt, i en una jugada en la que encara porta, és aturat amb falta per un defensa local.
L’ocasió és clara, i és quan entra en joc la qualitat del nostre jugador franquícia Jordi Baró, un xut sec i al pal curt fa pujar el 0-1 al minut 23, amb el primer xut a porta visitant.
Amb el resultat a favor, el Palau decideix fer entrar en joc a tots els “peloteros” de l’equip, per fer-se amb el control del partit, i l’entrada del Txus i el Xavi Miquel, li dóna a l’equip un plus de control que ens va molt i molt bé, arribant al descans amb el resultat a favor.

La segona part no comença bé, ja que al minut 47, una pilota morta a la nostra àrea, i un xut sec i a l’escaire sense que l’Albert Brufau pugui fer res, i que representa l’empat a un.
Amb l’empat els dos equips comencen a agafar precaucions, ja que els locals no es poden anar a dalt del tot i el Palau no es pot tornar boig buscant el segon, toca tindre el cap fred i buscar la teva ocasió i materialitzar-la.
El partit és molt igualat, i el domini és altern, un partit de gran desgast físic, i els canvis són constants en els dos equips, per tal de donar aire als seus jugadors.

El Palau és, en aquesta segona part, el que té les millors ocasions, un xut del Ramon Jimenez que atura el porter i dos del Joan i Jordi, que surten fora per poc, semblen que el Palau està més a prop del segon.
El partit és vibrant i amb un alt ritme de joc, més propi de la primera que de la segona, i les línees es comencen a escurçar, per tant cal estar molt atent a les contres.
La defensa del Artesa es defèn  amb molt d’ordre, i la del Palau no té cap fissura, destacant la tornada del Pere Corral després de molts partits per lesió, i que li dóna al Palau una fitxa més en defensa molt i molt interessant.

El partit embogeix en els darrers 10 minuts, i els dos equips que no es conformen amb l’empat, resultat amb que s’arriba al final del partit, sent un just resultat, per dos equips d’un nivell molt similar, i que junt amb l’Aem, actual líder i clar favorit al campionat, estan trucats a ser els equips a batre aquesta temporada.
Resultat just, que ens deixa a la tercera plaça, a dos punts de l’Artesa (que té un partit més), i a quatre de l’Aem, actual líder, i que és molt difícil que es deixi cap punt pel camí.

La propera setmana rebrem la visita del Montoliu, que és el quart classificat, empatat a punts amb nosaltres, però amb un partit més, un partit sens dubte d’altura, i que donada la trajectòria dels dos equips, es preveu igualat i amb un bon futbol sobre la gespa.
Aficionats recordeu, diumenge 30 Novembre i a les 10 del matí, els nostres veterans tornen a jugar al Municipal de Sant Roc, aficionats us esperem.  

EL RICARD PASTÓ QUEDA 1r A LA SISENA VOLTA A L'ESTANY D'IVARS D'URGELL I VILA-SANA

Avui ha tingut lloc la 6a Volta a l’Estany d’Ivars iVila-Sana. Aquesta cursa té la particularitat que el recorregut transcorre en un entorn inigualable, gaudint alhora de l'esport i de la natura.

Felicitem als palauanglesolins i palauanglesolines que hi ha participat i especialment al Ricard Pastó que ha quedat en 1a posició amb 32’ 52’ en la prova de 10 quilòmetres (veure classificació i resultats).


 

dijous, 20 de novembre del 2014

PALAUANGLESOLINS/INES A LA GRAN FESTA DELS GERMANS MARQUEZ

Palauanglesolins/ines, dissabte passat a la gran festa dels Germans Marquez
Gràcies Raquel per compartir-nos les teves fotos!





dimecres, 19 de novembre del 2014

dimarts, 18 de novembre del 2014

ÀLEX GALDEANO: “El món no és com el veus, sinó com el vols veure”

“El món no és com el veus, sinó com el vols veure”, ha estat l’última frase d’una història intensa, profunda, personal, professional i sobretot vital.

L’Associació de dones, ha celebrat avui dimecres 18 de novembre, la conferència “La Malaltia: Una Visió Diferent", a càrrec del Sr. Àlex Galdeano Bonel, economista i director financer de Sage.

L’Àlex Galdeano en ha explicat que tot té un per què a la vida, que res és per casualitat i al 2010 va tocar el cel, al ser ascendit a l’empresa, però tocà l’infern al manifestar-se-li una malaltia que li produïa visió doble (síndrome seno silente). 

Va recórrer un llarg camí, de negació de la malaltia, de ràbia en la seva acceptació, de resignació i com que a ell li agrada la muntanya, tot cim té un descens i va començar a descobrir una esperança de curació i va fer algunes promeses que li han donat forces i sentit a la seva recuperació de 636 dies que l’han portat a voler transmetre que l’actitud front al que et presenta la vida, et pot portar a ser més feliç.







DOS FORMATGES CAMPS ALS PREMIS WORLD CHEESE AWARDS 2014

Un any més el Robert Camps de Formatges Camps ha vist reconeguda la seva tasca artesanal en el món dels formatges i ha recollit dos premis a la reconeguda fira World Cheese Awards.

Concretament han pujat al podi el Lligat de Cabra, amb un Or, i el Lligat d'Ovella, amb la Plata. I és que de vegades no sabem la qualitat que tenim ben a la vora. Enhorabona!!!





diumenge, 16 de novembre del 2014

UN GRAN TRIOMF D'OFICI: VETERANS PALAU 3 - VETERANOS TAMARITE LITERA 1



Els nostres veterans han aconseguit avui una important victòria que els situen en la part molt alta de la classificació, i jornada a jornada estan presentant les credencials d'un dels equips a batre en la categoria.

Partit molt dur el disputat avui, davant  un equip que es trobava amb els mateix números del Palau, això sí amb un partit més que els nostres.
Amb molts efectius, un equip molt i molt jove, i amb un físic impressionant es presenta l'equip espanyol al municipal de Sant Roc.

El partit comença molt i molt igualat, amb un gran desgast físic, i on els petits detalls poden decantar el partit d'una banda a un altra. Al Palau li costa una mica entrar en joc, ja que dos setmanes sense competir, a certes edats es nota, els visitants premen l'accelerador, i busquen bandes tot moment, però es troben amb un Ramon Jové i un Josep Felip impressionants.
Les ocasions no són clares per cap dels dos equips, i poc a poc el Palau va entrant en joc, el Joan Serrano i el Jordi Baró comencen a agafar les regnes del partit, i quan això passa el Palau és molt i molt perillós.
Al minut 14 el primer gol, una bona recuperació al mig del camp, jugada per banda esquerra del Joan Serrano, que es desfà del seu marcador, centrada perfecta al Nico que entrava al segon pal, i entre el Nico i un defensa visitant, que fan el 1-0.

La primera part continua molt igualada, però les ocasions són locals, ja que els visitants no arriben en cap moment a inquietar la porteria de l'Albert Brufau, molt segur en les seves accions.

La segona part comença molt i molt bé, ja que el primer minut, una nova recuperació al mig del camp, una jugada d'autèntic crack del nostre capità, avui Joan Serrano, que es desfà dels seus marcadors, i amb una sang freda pròpia del potser jugador més complert de tota la categoria, que fa el 2-0 al minut 46.
A partir d'aquest moment el Palau, veu que té el partit al sac, però no lligat, i es dedica a nedar i guardar la roba, ja que els visitants venen amb molts efectius, i el desgast físic pot ser molt dur, i més amb un equip molt veterà com el nostre,  cal evitar el partit d'anada i tornada.
La defensa és ferma, i el mig del camp treballa i molt les ajudes, amb un Paco i Edu Escolà que acaben literalment rebentats.
La defensa ha de ser clau, i avui cal tirar d'ofici, i ofici no li falten a la nostra parella de centrals Manel Piqué-Poli, on avui els davanters visitants els hi parlen de vostè, sobre tot al Manel que amb 52 anys i completant els 90 minuts, ha donat avui una lliçó magistral de com ordenar una defensa de ferro (no hi ha qualificatius per la tasca d'aquest home). Una mà impressionant del nostre porter Caelles, ens fa veure que no es pot abaixar la guàrdia, i el Palau, tot i dedicar-se a defensar, cada cop que arriba a l'àrea visitant és per crear molt i molt de perill.
En l’única errada de la defensa local, en una pèrdua de pilota i penal, molt i molt justet, que posa el 2-1 al minut 70.
Cal reaccionar, i el Palau és com un martell, a la primera que té i xarxa, una bona contra de l'Antonio Pubill, jugada magistral marca de la casa, es desfà de fins a tres rivals i el 3-1 al minut 76.
El partit continua molt igualat, i el Gerard que té l'ocasió més clara al fer un pal al minut 84, final del partit i tres punts d'ofici, veterania i ben fer, d'un equip que comença a presentar les seves credencials, per estar ben amunt tota la campanya, quedant com a tercer classificat a dos punts del Artesa de Lleida, el nostre proper rival, però aquest ha jugat un partit més i a dos del líder AEM, que aquest si té els mateixos partits que els nostres.

El proper diumenge ens desplacem a Artesa, un partit que en cas de victòria, faria donar un cop a la taula en la classificació, i deixar-nos en una posició molt i molt privilegiada, amb els nostres perseguidors a 3 o 6 punts virtuals.
Els nostres veterans sembla que aquest any no tenen sostre, i si les lesions ens respecten, la nostra parròquia pot gaudir d'un bon any.
Però no tot son bones notícies, aquesta setmana s'ha confirmat una molt dolenta notícia, i és que el nostre jugador Jacint Alsina, haurà de passar pel quiròfan, per recuperar-se d'una greu lesió al genoll dret, una gran pèrdua per l'equip, perquè el Jacint a part de la seva gran qualitat tècnica, és dels jugador més carismàtics de l'equip i un gran jugador i millor persona, insubstituïble pel nostre equip.
Ànims Jacint!

XERRADA D'ALEX GALDEANO: "LA MALALTIA: UNA VISIÓ DIFERENT"

El proper dimarts, 18 de novembre, a les 19 hores, tindrà lloc la conferència "La malaltia: una visió diferent", a càrrec d'Àlex Galdeano. La xerrada es farà al local sociocultural del Palau i és organitzada per l'Associació de Dones.

L'Àlex Galdeano és director financer de Sage Espanya i ens parlarà de la seva experiència de superació personal d'una estranya malaltia que li va fer patir visió doble (síndrome seno silente).
Twitter  @AlexGaldeano

dissabte, 15 de novembre del 2014

14 DE NOVEMBRE - DIA DE LA PREMSA COMARCAL

Ens felicitem com a revista comarcal en el nostre dia.
Per molts anys poguem continuar portant aquesta tasca altruista amb l'ajuda de tots/totes vosaltres


El14 de novembre, el Dia de la Premsa Comarcal, pretén ser “una nova eina de difusió, de coneixement i de
reconeixement per als mitjans de quilòmetre zero”, segons ha explicat Carles Ayats, president de la ACPC (Assamblea Catalana de Premsa Comarcal).

A Barcelona es va celebrar un acte central, amb tres conferències: 
* La importància de la proximitat en la comunicació, a càrrec del periodista Antoni Bassas; 
* La importància de la premsa comarcal, del publicista Lluís Bassat. 
* Xavier Graset, periodista i exmembre de la Junta de l’ACPC, va parlar de la seva experiència a la Premsa
Comarcal. 
I per finalitzar l'acte, una taula debat amb experiències del món acadèmic, empresarial i publicitari.


3a FIRA-FESTA DE LA CONSERVA I PRODUCTES DE PROXIMITAT

Si teniu temps - abans o després de la Festa del Caragol de Palau - passeu per la Fira-Festa de la Conserva i de Productes de proximitat de Bellpuig.
Hi trobareu a la nostra artista local, Yolanda Cotonat, fent caricatures.




AEiG LO MERLET, CAP DE SETMANA DE SORTIDA

Us compartim des de l'AEiG Lo Merlet:

Els Llops i Daines ja hem arribat a Bellpuig.




Els més petits de l' agrupament som a Lleida gaudint del primer cap de setmana amb la branca!