dissabte, 31 de maig del 2014

EL LLUÍS A LA SELECCIÓ DE LLEIDA

Al finals de temporada hi ha partits amistosos arreu del territori. Un d'aquests fou el que va jugar la selecció territorial de Tarragona contra la selecció territorial de Lleida el passat 18 de maig a l'Ampolla. Hi participaren totes les categories i, en l'aleví, convocaren el palauanglesolí Lluís Inglada. El Lluís, de deu anys, havia jugat fins ara als equips del CEPU. Actualment juga de porter al Sícoris i a la selecció de Lleida. Sort en aquesta carrera esportiva apassionant i difícil.

AVUI 31 DE MAIG ELS PIC'S DE LO MERLET ORGANITZEN LA FIRA CULTURAL


dijous, 29 de maig del 2014

III FESTA DEL MEDI AMBIENT

Diumenge, 1 de juny de 2014
MATÍ
10:00 h. Inici de la festa amb xocolatada popular.
Tot seguit, PLANTADA D’ARBRES a la zona verda de darrera de l’Ermita de Sant Roc i zona de l’antiga bàscula municipal.

TARDA
16:00 h. Jocs de Festa i Fusta durant tota la tarda.
Durant tot el dia hi haurà:
* Mostra d’animals domèstics.
* Mercat de productes naturals i de proximitat.

Totes les activitats es faran al passeig que hi ha al costat del magatzem municipal.
Tothom que vulgui col·laborar amb un arbre o arbust que es posi en contacte amb l’Ajuntament fins el dia 30 de maig a fi de fer les previsions oportunes.

dimecres, 28 de maig del 2014

DEL PALAU A ALCOLETGE

Diumenge passat vuitanta-cinc pelegrins d'arreu de Catalunya van recórrer el tram del Camí de Sant Jaume que surt del Palau i arriba a Alcoletge. Abans de sortir van prendre un cafetó preparat pels Amics de Sant Jaume del Palau d'Anglesola, van visitar l'ermita de Sant Roc i van segellar les credencials amb el logotip del Palau d'Anglesola. Després de caminar els 18 quilòmetres sota un bon sol els participants van visitar l'alberg d'Alcoletge i el Centre d'Interpretació del Patrimoni de la Guerra Civil.

Aquestes caminades mensuals les organitza des de fa uns anys l'Associació d'Amics de Sant Jaume de Sabadell i compten amb una bona participació. Enguany s'acaben el 29 de juny amb l'etapa Alcoletge-Lleida-límit amb Aragó.

Alumnes de l'Escola Arnau Berenguer del Palau d'Anglesola visiten l'Espluga de Francolí

L’Escola Arnau Berenguer del Palau d’Anglesola va fer una sortida el passat dia 28 de maig  a l’Espluga de Francolí. 36  alumnes de Cicle Mitjà i acompanyats per les seves professores, van visitar les Coves de L’Espluga, on van descobrir l’evolució humana des del Paleolític fins l’actualitat a través d’audiovisuals que recreen escenes de la prehistòria amb personatges reals.

Com a complement a la visita, els alumnes van participar activament en un taller de prehistòria, on van poder construir una cabana neolítica o fer una pintura rupestre, entre d’altres activitats.

 

diumenge, 25 de maig del 2014

AUGMENTA LA PARTICIPACIÓ I ELS SOBIRANISTES ARRASEN


Una lectura local dels resultats d'avui permet afirmar que la participació ha augmentat en comparació als comicis europeus del 2009 en què només 511 veïns (32%) van apropar-se a les urnes. Avui ho han fet 788 palauanglesolins. 

Dels vots emesos se'n desprèn un clar augment dels partits que recolzen la consulta sobiranista. Creix espectacularment ERC, també CiU i IC-Verds. En canvi al Palau s'ensorra PP i PSC. Del vot repartit entre la resta de formacions destaca el grup Podemos, que ha aconseguit 17 vots. 

Com en les darreres convocatòries electorals, no ha mancat la butlleta amb dibuixos eròtics que, evidentment, compatibilitza al munt dels vots nuls. 
Adjuntem comparativa dels vots entre les europees del 2009 i 2015. Són fonts de l'Avenç a partir de l'escrutini d'avui. Caldrà confirmar els números amb els resultats oficials.
 
Nom del partit Vots 2009 Vots 2014  
Convergència i Unió-Coalició per Europa 217 321
Partit dels Socialistes de Catalunya-PSOE 97 39
ERC-(Europa dels Pobles-Verds) (Esquerra) 70 267
Partit Popular 62 27
Iniciativa per Catalunya Verds-EUiA: L'Esquerra 16 41
Iniciativa Internacionalista-La solidaridad entre 5
Falange Española de las J.O.N.S. 3
Els Verds-Grup Verd Europeu 2
Centre Democràtic i Social 1
Libertas-Ciudadanos de España 1
Partido Antitaurino contra el maltrato animal 1 0
Partido Comunista de los Pueblos de España 1 1
Partit Obrer Socialista Internacionalista 1
Partit Republicà Català 1
Foro de ciudadanos
1
Unión Progreso y Democracia
4
Partit Animalista Contra el Maltractament Animal
5
Ciutadans
9
Partit X
2
Recortes Cero
1
Els Pobles Decideixen
2
Escons en Blanc
1
Podemos 
17
Pirates de Catalunya 
7
Movimiento Red
1
Proyecto Europa
2
Democracia Nacional
1

MULTIREFERÈNDUM AL PALAU D'ANGLESOLA

A les nou del matí, puntualment, la taula estava a punt i s'han registrat els primers vots sense incidències. El programa informàtic que controlava la gestió de vots ha funcionat i a priori la consulta es preveia plàcida. Però a un quart de nou, un parell de Mossos d'Esquadra de paisà han aixecat acta de la taula, denunciant la presidenta, secretària i vocal de la mateixa. A priori, però, la consulta ha seguit desenvolupant-se amb normalitat a l'extrem de la Plaça de la Generalitat.

Les inclemències meteorològiques han obligat a traslladar la taula en un garatge particular. A dos quarts de sis els Mossos han tornat per fer plegar la taula o denunciar el propietari del domicili. Veient com anaven els fets els organitzadors han tancat la parada. 

Els vots emesos, 262, han estat inferiors a les últimes consultes celebrades al Palau d'Anglesola: 656 vots en la consulta sobre la independència de Catalunya celebrada el 13 de desembre de 2009 i 667 vots en la consulta sobre la planta de biomassa concada el 27 de novembre de 2011. Els organitzadors, tot i admetre la precipitació de la convocatòria al municipi, valoren positivament la consulta perquè ha permès debatre sobre diferents aspectes socials que ens afecten i ha possibilitat l'expressió ciutadana durant part de la jornada. Lamenten la persecució dels Mossos d'Esquadra en compliment al dictamen de la Junta Electoral Central. Segons les mateixes fonts, "l'urna que avui s'ha prohibit al carrer és una pràctica de democràcia participativa, creixent i directa. No és pas cap acte delictiu ni afecta, ans al contrari, l'exercici del vot a les eleccions europees".

Els resultats:
Participació vot anticipat, abans del 25 M: 6
Participació 25 de maig: 256
Total de vots emesos: 262


Quin tipus d’agricultura voleu que hi hagi a Catalunya?
a) Amb transgènics: 30
b) Sense Transgènics: 201
c) Vots en blanc: 28
d) Vots nul: 3

Voleu que el Govern de la Generalitat de Catalunya deixi de pagar el deute i els interessos que la ciutadania declari il·legítims?
a) Sí: 216 
b) No: 24
c) Vots en blanc: 19
d) Vots nul: 3

Voleu que la ciutadania de Catalunya estableixi un control
democràtic directe sobre el sector energètic?
a) Sí: 249 
b) No: 4
c) Vots en blanc: 9
d) Vots nul: 0

Voleu que el grup promotor d’una Iniciativa Legislativa Popular pugui sotmetre la seva proposta a referèndum vinculant?
a) Sí: 239 
b) No: 13
c) Vots en blanc: 8
d) Vots nul: 2

EL MULTIREFERÈNDUM SEGUEIX MALGRAT LA DENÚNCIA I L'ACTA D'INCIDÈNCIA DE LA TAULA

divendres, 23 de maig del 2014

LA TROBADA MOTERA CREUA EL PALAU

Diumenge passat se celebrà la 8a Trobada Motera dins els actes de la Festa Major de Mollerussa. Per això a mig matí centenars de motos van passar pel centre del Palau d'Anglesola. El brogit i la imatge de la trobada organitzada per la Penya Motera, espectaculars!

LA PENYA DEL PALAU AMB EL FINAL DE LA LLIGA

La Penya Blaugrana del Palau d'Anglesola va organitzar un desplegament de primera divisió enmig la Plaça el Roser el dissabte passat, coincidint amb l'emocionant partit de final de lliga. Llàstima que el resultat del partit i de la lliga no acompanyés l'emoció i animació dels aficionats palauanglesolins que no estalviaren detalls ni esforços en la preparació de l'espai i el seguiment del partit.
 

 

ARC DE SANT MARTÍ DE PRIMAVERA


El capvespre d'ahir dijous ens va pintar un arc de sant Martí ben sencer de cap a cap del nostre municipi. Aquests cels primaverals de Ponent són un regal.

RECULL DE PREMSA ASSEMBLEA I CONVENCIÓ ACPC

dimecres, 21 de maig del 2014

INFORMACIÓ DEL CASAL D'ESTIU 2014 AL BLOG DE L'AMPA ESCOLA ARNAU BERENGUER

http://ampapalau.wordpress.com/2014/05/20/informacio-casal-destiu-2014-documentacio/

DIUMENGE, MULTIREFERÈNDUM


De moment avui la Junta Electoral Central espanyola (JEC) ha prohibit la celebració del multireferèndum convocat a diferents poblacions de Catalunya. A demanda del PP, PSOE, UPyD, Vox i Cilus, i tenint en compte que un partit amb representació al Parlament, tot i que no es presenta a les Europees (la CUP), li dóna suport, la Junta ha decidit prohibir que el dia 25 decidim sobre la utilització de transgènics, la sobirania energètica, el deute públic i una possible Llei d'ILP. 

La PAO, que porta la consulta al Palau d'Anglesola, de moment segueix amb la programació dels actes: divendres xerrada informativa i diumenge, esperant la resolució final, referèndum a la Plaça de la Generalitat. 



LES EUROPEES PASSEN DE LLARG DEL PALAU


A tres dies de tancar la campanya, el ressò electoral del 25 M al Palau d'Anglesola és inexistent. Més enllà de les trameses a les bústies, no hi ha cap cartell ni cap pancarta, ni s'ha convocat cap míting. De fet, els plafons de fusta que l'Ajuntament va instal·lar expressament fa deu dies a la Plaça Major estan ben buits. Potser és cosa de la sostenibilitat i l'estalvi dels partits; o potser és que els pobles petits no existim a Europa.


dimarts, 20 de maig del 2014

IOLANDA COTONAT A "ERÒTICA EN FEMENÍ"

Durant la segona quinzena de maig 12 pintores de les comarques de Ponent exposen plegades, compartint espai i tema. Les trobareu a la Galeria Ponent, situada al carrer la Palma de Lleida, vora la catedral nova. I la temàtica que les aplega és "Eròtica en femení". Són una col·lecció de quadres amb diferents estils i traçats, que miren amb ulls de dona el món de l'erotisme. La sala està oberta de dilluns a dissabte de 6 a 8 del vespre. I dissabtes també obren d'onze a una. L'artista palauanglesolina ens convida a conèixer l'exposició col·lectiva. Hi ha temps fins el 30 de maig.



dilluns, 19 de maig del 2014

L'ARQUITECTURA DEL PLA EN UN NOU LLIBRE: "EL PLA D'URGELL A ESCAIRE I CARTABÓ"

Dijous passat, dia 15, a les 8 del vespre, tingué lloc al Consell Comarcal, la presentació del llibre "El Pla d'Urgell a escaire i cartabó" de Fèlix Montagut i Jaria.

Presentà l'acte el president el Sr. Francesc Fabregat, president del Consell Comarcal, tot i indicant, que malgrat l'absència de pedra, la comarca pot vantar-se de llocs interessants i força emblemàtics, com el de la mateixa portada del llibre (el del Salt del Duran), que la traça de Fèlix Montagut, ens els fan encara més bells.

Un Fèlix Montagut emocionat, vingué a agrair el suport de les persones  i institucions que han col·laborat en la publicació, posant un text als seus dibuixos. Uns dibuixos, que com veureu quan tingueu el llibre, ja parlen per si sols.

Pel que fa al Palau d'Anglesola, l'autor ens "retrata" l'església parroquial, la Casa de la Vila i la Cooperativa del Camp.

Moltes felicitats, Fèlix!

CAMINADA DEL PALAU A ALCOLETGE PEL CAMÍ DE SANT JAUME

El diumenge 25 de maig de 2014 hi ha una caminada organitzada per anar des del Palau d’Anglesola fins a Alcoletge. L'organitza l'Associació d'Amics de Sant Jaume de Sabadallem amb la complicitat dels Amics del Camí del Palau d'Anglesola. Forma part d'un calendari del curs per conèixer els diferents camins traçats arreu de Catalunya. La caminada és oberta a totes les persones que tinguin ganes de participar-hi. Esperem que força palauanglesolins s'animin!

L’etapa és d’uns 18 km tots planers i per pista, sense cap dificultat a excepció de la calor que pugui fer així que porteu prou aigua, gorra i crema protectora. La caminada es farà igual encara que hi hagi eleccions i el que farem és avançar la tornada per tal que tothom qui vulgui pugui anar a votar.
La planificació del dia és la següent:

7:30       El Palau d’Anglesola. Punt de trobada al pavelló esportiu (Av. dels Països Catalans s/n)
9:30       Bell-lloc. Esmorzar, es podrà fer cafè i beguda, millor que l’entrepà el porteu de casa.
12:30    Alcoletge. Visita a l’alberg municipal, el centre d’interpretació del patrimoni de la Guerra Civil i a les trinxeres.
14:00    Dinar al Restaurant Lo Tastet
16:00    Tornada en autocar al Palau d’Anglesola

Menú del dinar:
Primers plats: amanida, fideuà o canelons
Segons plats: pollastre al forn, bistec a la brasa o bacallà a l’all
Postres, vi, aigua i cafè inclosos.

Els preus són els següents (es cobraran en efectiu a l’inici de la caminada):

Inscripció = 3 euros
Inscripció més dinar = 13 euros
Pack complet (inscripció+dinar+autocar) = 18 euros

Per inscriure-us heu d’escriure’ns al mail info@camisantjaume.com indicant el vostre nom i cognoms, telèfon fix i mòbil (si el portareu el dia de l'activitat), DNI i data de naixement. Si us heu inscrit anteriorment només ens caldrà nom i cognoms. També ens heu de dir si us quedeu a dinar i si feu la tornada en autocar. Si us quedeu a dinar ens heu de posar els plats de primer i de segon que escolliu.

La data límit d'inscripció és el DIMECRES 21 DE MAIG a les 22h. Les places són limitades i s’ompliran per ordre d’inscripció.

Associació d'Amics del Camí de Sant Jaume
info@camisantjaume.com
www.facebook.com/cami.desantjaume
www.camisantjaume.com
tel. 616 834 400

FELICITEM L'ARES MARÍ, EL GERARD REAL I L'EDUARD REAL DE L'ASSOCIACIÓ ESPORTIVA NATACIÓ EL PALAU

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Vielha la fase comarcal de natació de la Val d'Aran. La participació de l'Associació Esportiva de Natació EL PALAU ha estat excel.lent: l'ARES MARÍ ha quedat en primer lloc, el GERARD REAL també en primer lloc i l'EDUARD REAL en segon lloc.
Moltes felicitats a tots i molt ànims a la fase final que es celebrarà el proper dia 31 de maig al Pont de Suert.





dissabte, 17 de maig del 2014

EL FONOLL BAIXA LA PERSIANA


Avui dissabte al migdia la botiga el Fonoll ha tancat les portes. El Santi va obrir l'establiment l'1 de juliol del 2013 amb la voluntat de promocionar els productes comarcals. S'hi podien trobar diversos articles, des dels formatges, nous i cebes del Palau d'Anglesola, passant pel pa de Torregrossa, el vi del Castell del Remei, els sucs de  Vilanova o els panadons i xoriço de Bellvís, entre molts altres. També hi havia una secció cultural amb llibres i CD musicals d'autors del Pla d'Urgell. A més a més, el Fonoll oferia diferents productes de dietètica i queviures pels celíacs. 

Els últims dies ha ofert els articles a preu de cost i la venda ha estat massiva. "Si sempre hagués anat així no hauria tancat, al contrari, m'hagués tocat ampliar", explicar el propietari. L'aventura no ha funcionat per diferents motius: "són productes artesanals i això vol dir més cars i en temps de crisi tenen menys sortida; alguns veïns encara no ens creiem prou la qualitat que tenim a prop". 

De totes maneres el Santi no defalleix i ja té pensat un nou projecte que emprendrà, però, d'aquí un temps. Una botiga menys aprima el teixit econòmic del Palau d'Anglesola. Perdem, així, oferta comercial i oferta de productes de qualitat i proximitat. 



XAVIER GRASET ENS PARLA DEL FUTUR DE LA COMUNICACIÓ DE PROXIMITAT LA 8a ASSEMBLEA ACPC





El President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, inaugura la 8a Convenció de la Premsa Comarcal



US ESPEREM EL DIUMENGE 18 DE MAIG ALS QUARTS DE FINAL DE LA COPA DE VETERANS

El proper diumenge, dia 18 de maig, a les 9 del matí al Municipal de Sant Roc partit de quarts de final de la copa veterans:

VETERANS PALAU - VETERANS BORDETA

dilluns, 12 de maig del 2014

UN NOU LLIBRE SOBRE EL PLA D'URGELL

El proper dijous, 15 de maig, a les 20 hores a la Sala d’Actes del Consell Comarcal, es presenta un nou llibre de la comarca: El Pla d’Urgell a escaire i cartabó, de Fèlix Montagut. El volum conté làmines que il·lustren edificis emblemàtics dels pobles de la comarca acompanyades de textos que n’expliquen característiques, la història i vivències personals associades a l’edifici. 

L'ÍNGRID CONCURSA A METRE

El 27 d'abril l'Íngrid Farnell va participar al concurs celebrat a l'hípica Lliri Blau de Linyola. En aquest certamen va aconseguir una bona segona posició a 0,90 m i va quedar 10a a 0,80 m.
Ahir diumenge va concursar al Terra Ferma de Lleida, pujant el llistó de la prova al metre. Primer l'euga va refusar dos salts però va aconseguir acabar el recorregut. Els últims salts, però, van ser perfectes i nets, és a dir, sense tombar cap barra. Era el primer concurs a metre i seguirà en aquest nivell el proper dia 8 de juny.
Sort!

L'ELENA LLOBERA SUBCAMPIONA D'ESPANYA

Ahir l'Elena va revalidar el títol de subcampiona d'Espanya 
universitària en el campionat disputat a Cartagena. Aquest 
campionat el va guanyar (com l'any passat) l'atleta 
internacional Maria del Mar Jover.

En general no va ser una bona competició per ningú, ja que tot apuntava a que s'establirien grans marques, però va ser ben bé el contrari. L'actuació de l'atleta palauanglesolina no va ser excel·lent però suficient per assolir la segona posició. Va fer 4 salts nuls i el salt realitzat per assegurar puntuació és el que, finalment, va servir per quedar 2a, amb una marca de 5.53m i saltant amb el vent en contra. 

Felicitats, campiona!




La zona de Sant Roc va prenent forma de pícnic

Primer fou l'ermita, després la zona verda i la plantació d'arbres. Ara l'Ajuntament ha instal·lat taules i bans de fusta i també una tanca de fusta per delimitar el perímetre del parc. Amb aquestes darreres actuacions la zona pren la fesomia de parc urbà, de zona de pícnic i d'espai verd de lleure pels vilatans. A partir d'ara caldrà omplir-lo de vida, fer-hi bones passejades, parar taula per compartir àpats, esperar que els arbres creixin bé per xalar de les seves ombres. I sempre fent-ne un ús responsable per mantenir aquest espai col·lectiu net i ben condicionat. 

diumenge, 11 de maig del 2014

AVUI S'HA INAUGURAT EL NOU ESTABLIMENT "A GUST". ENHORABONA!



ACTUACIONS DE MILLORA AL LOCAL DELS JOVES

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola ha aprovat la realització d’una sèrie d’actuacions de millora al local dels joves que es troba a la zona lúdico-esportiva de l’avinguda de Sant Roc.

Montserrat Meseguer, alcaldessa del municipi explica que en concret s’ha construït una divisòria a l’interior de l’edifici amb la finalitat de disposar d’espais separats per al joves usuaris. “Així, s’ha optimitzat el recinte delimitant tres espais a fi que puguin ser utilitzats de forma independent pels dos grups dels escoltes i pel grup del jovent del poble. Fins ara l’agrupament escolta utilitzava una part dels baixos de l’edifici consistorial però que ara es destinarà a l’ampliació del consultori mèdic”, explica Meseguer.

L’obra s’ha adjudicat a l’empresa SERVI-TRES per un import total de 2.977 euros mitjançant contracte d’obres menor.

 http://www.elpalaudanglesola.com/noticia.htm?id=64





EL SR. MANUEL SERRADELL FA UNA XERRADA SOBRE LA PAGESIA A L'ESCOLA

El dia 27 de març el Sr. Manuel Serradell amb tres acompanyants va visitar la classe de tercer. El Sr. Manuel va explicar moltes coses de la pagesia d’abans: les feines que feien i les eines i els animals que feien servir, els conreus, el menjar dels pagesos, el seu horari, la manera de vestir… i també va parlar de la feina que feien les dones, que era importantíssima!
Va fer molta gràcia quan va explicar que els bous mai tiren enrere i per això diem “Ets més tossut que un bou” . També va sorprendre que els nois dormissin a la pallera i la quantitat de pa que menjaven!
La xerrada va agradar molt, l’alumnat s’ho va passar molt bé, va aprendre moltes coses i van donar les gràcies al Sr. Manuel i els seus acompanyants per haver-los fet passar una estona tan bona!