dijous, 27 de juny del 2013

BERENAR FI DE CURS DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES

El dia 14 de juny vam celebrar la cloenda del curs 2012-2013. Ho vam fer al pavelló poliesportiu amb un pa amb tomata i embotits, coca de recapte amb llonganissa, patates, olives i un gelat.

La vetllada va està amenitzada per les alumnes del curs de ball que ens  van oferir una demostració al final de la qual s’hi va afegir part del públic que es va animar a ballar amb elles.

Tot seguit, mitjançant audiovisuals, es va fer un resum de totes les activitats que s’han dut a terme durant aquest curs.

Cal agrair a les sòcies, marits, a l’ajuntament i tots els col·laboradors, tota l’assistència i suport que donen a l’associació.

El pròxim curs l’associació complirà 10 anys. Us anunciem que entre les activitats que estem preparant, en farem una d’especial per celebrar-ho.
Moltes gràcies i bon estiu a tothom !!!!!!!!!!!



dimecres, 19 de juny del 2013

ELS PRIMERS HOSTES DE L'ALBERG

Tres dies després de la inauguració formal un noi italià i una noia sudamericana s'han allotjat al nou alberg de pelegrins. 
Ara sí que les instal·lacions estan en marxa i tenen vida. 
Per molts anys!


diumenge, 16 de juny del 2013

EL RICARD PASTÓ QUEDA SEGON A LA VII CURSA DELS TEMPLERS

El Ricard s'ha classificat en segon lloc a la VII Cursa dels Templers celebrada avui, 16 de juny, a Lleida. La cursa ha comptat amb uns 1397 inscrits. 
Tots els resultats en aquest enllaç.
FELICITATS, RICARD!

INAUGURACIÓ DEL NOU ALBERG DE PELEGRINS DEL CAMÍ DE SANT JAUME AL PALAU D'ANGLESOLA

El dissabte, 15 de juny, s'ha inaugurat el nou alberg de pelegrins del Camí de Sant Jaume al Palau d'Anglesola. Un centenar de persones han participat dels actes identificats amb un vistós mocador groc creat per l'ocasió. 
A les 7 una caminada de 8 km ha recorregut un tram municipal del Camí de Sant Jaume, direcció l'Empriu. S'ha visitat la pintura mural al·legòrica als símbols del camí que l'Associació d'Amics del Camí de Sant Jaume del Palau d'Anglesola va pintar l'hivern passat. Després hi ha hagut l'acte formal d'inauguració de l'espai amb parlaments del fundador i primer president de l'Associació d'Amics del Camí de Sant Jaume de Sabadell (entitat que coordina a nivell català la difusió i el mateniment del Camí), Ferran Lloret, de l'alcaldessa del Palau, Montserrat Meseguer, i del president de l'Associació del Palau, Manel Tribó. 
Dins del pavelló ha tingut lloc el sopar de germanor a base de productes de la Plana: aperitiu, coca de recapte, pa amb tomata, pernil i formatge, poma, crema catalana, vi del sindicat del Palau i ametlles garrapinyades i licor artesanal.
Per cloure la vesprada s'ha realitzat una xerrada acompanyada d'imatges sobre el Camí de Sant Jaume, els seus orígens, la importància del tram català i què cal per fer el camí avui. 
A partir d'avui mateix els pelegrins tenen un nou refugi per hostatjar-se, refer forces i seguir el camí. Els quinze voluntaris de l'associació palauanglesolina esperen acollir un bon grapat de persones, organitzats per torns d'hospitalers. Tenen il·lusió, un espai senzill i digne amb quatre llits per hostatjar els pelegrins i ganes de fer estimar el poble als pelegrins.

Per cert, perquè tots els veïns n'estigueu assabentats per si algú us ho pregunta, les claus del refugi es troben a l'ajuntament, al Punt Bloc, a la rectoria, al Felip Palau o al Ramon Tribó.

divendres, 14 de juny del 2013

ESTELADA D'ESPELMES AL PALAU

Molts pobles de Catalunya  han fet o fan una estelada de espelmes, promogudes per la seva pròpia assemblea. A la comarca del Pla d'Urgell es fa el proper dia 22 o 23 de juny.
El procés seguit pels pobles és el següent :

  • Una persona compra el material, espelmes, vasos contenidors, tapes cobridores, a llocs disposats per l’Assemblea del Pla.
  • Es posa una llista a 2 o 3 de tendes del poble perquè la gent compri els tiquets  que cregui convenient (1, 2, 3, 5, 10, 30....)
  • Cada tiquet de 1 espelma val 1 euro.
Perquè surti més o menys acceptable la foto, fan falta 960 espelmes.
Hi ha pobles que ho han fet amb 16.000 espelmes, tantes com habitants!!

Si una vegada pagat el tiquet no s'arribés a realitzar el acte, es tornarien els diners.
Són necessaris molts voluntaris per fer el dibuix al terra, col.locar les espelmes i encendre-les totes a l'hora.


 I “fer la foto” des de una altura considerable.
 
Si es fes a  El Palau  tenim el recolzament del Ajuntament.
Quants de vosaltres esteu  disposats a treballar perquè aquest acte s’arribi a fer ?


Tots aquells que estigueu disposats a treballar en alguna cosa, escriviu un correu electrònic al Felip Palau (iyouwe@melic.cat) ABANS DE DILLUNS AL MIGDIA.




dilluns, 10 de juny del 2013

XERRADA "APRENDRE A DORMIR" A CÀRREC DE ROSA M. NAVÉS

El passat divendres dia 24 de maig, l’Associació de Dones va organitza l’ultima xerrada del cicle programat pel curs 2012-2013. Va tenir coma a títol “Aprendre a dormir” que ens va oferir la Rosa M. Navés psicòloga i psicopedagoga.
Al inici de la xerrada ens va comentar que el son ocupa la tercera part de la nostra existència; la seva funció ens permet recuperar l’energia, revitalitzar la nostra capacitat mental, sincronitzar els aspectes biològics i consolidar la nostra memòria. Mentre dormim, el nostre cervell continua funcionant, en ocasions amb una activitat alta.
La xerrada es va estendre gairebé un hora i mitja per l’ interès que va despertar i per les moltes preguntes que van fer les assistents. També es van donar una sèrie de recomanacions per dur a terme hàbits saludables i per a que esdevinguin un bon descans.
Com a conclusió, s’ha de tenir cura del son perquè és imprescindible per la salut i qualitat de vida.

SORTIDA DE L'ASSOCIACIÓ DE DONES A TOULOUSE I CARCASSONE

Esperàvem amb moltes ganes aquest viatge i per fi va arribar. El passat divendres, 31 de maig, l’Associació de dones vam marxar destí a Toulouse i Carcassone. Després de varies hores de viatge vam parar a la Vall d’Aran a fer un berenar-sopar.
Tot seguit, ja dintre de la ruta de França vàrem seguir el curs de la Garona, per Montrejeau i Muret fins a Toulouse.
L’endemà a Toulouse vam recórrer els carrers més rellevants, com ara la Place Capitole, l’església dels Agustins, la Grave i altres.
Després d’aquestes visites vam embarcar a bord d’un “bateau-restaurant” descobrint mitjançant una cuina regional, tota la riquesa històrica de Toulouse des de una panoràmica ideal.
En acabar de dinar, visitarem les instal·lacions Airbus, la més gran fàbrica d’avions civils del món. Amb visita guiada vam veure el muntatge de l’avió més gran del món, el A-380, i vam poder visitar el Concorde. La visita va resultar molt interessant.
Al matí, marxarem cap a l’est, remuntant el Canal del Midi fins a Carcassone que té el més gran conjunt medieval, La Cite, amb la doble Muralla i les Torres de Guiata amb els Merlets i la Catedral.
Acabada la visita, vam anar baixant per Girona. Vam dinar a Figueres, gran atractiu turístic fins arribar a Besalú, una de les viles més fascinants de Catalunya medieval. Vam passar pel Pont Romànic, el Call jueu, l’església de Sant Vicent i el museu de les miniatures, un mon màgic i fantàstic on l’impossible es fa realitat. La seva instal·lació ha estat un plantejament innovador  i didàctic en especial el sistema d’il·luminació i els aparells òptics per a l’observació de les obres. Un museu de gran valor artístic!
Vam gaudir d’un cap de setmana intens i enriquidor, veient moltes coses i fent turisme però sobretot amb germanor i una bona disposició de tothom. Gràcies i esperem repetir !!

15 DE JUNY: CAMINADA POPULAR I INAUGURACIÓ DEL REFUGI DE PELEGRINS


dimarts, 4 de juny del 2013

CONCERT PER LA LLIBERTAT

Punt de venda - Quiosc  Alternatiu
Preus:  entrada  al concert  28 €
             autocar  12 €  --agafar l'autocar  és voluntari-
             també hi podeu anar pel vostre compte
             hora sortida de l'autocar  15:30
Només hi ha 500 entrades per a tot el Pla d’Urgell –50 al Palau
Les entrades al camp són numerades i tot el Pla estarem junts.
L'últim dia per recollir la venda és aquest diumenge a les 12 hores (en cas de que en quedin,clar!)
Al Palau tenim assegurades 50 entrades però depèn de les vendes als altres pobles en  podríem tindre alguna més.
La venda es farà per rigorós ordre d’arribada al punt de venda.
Al Palau  ho coordina en  Felip Palau iyouwe@melic.cat

diumenge, 2 de juny del 2013

El Lluís Guasch Balcells guanya un dels Premis Baldiri Reixac

Avui, a l'Espluga de Francolí, s'han lliurat els XXXV Premis Baldiri Reixac destinats a l'estímul i al reconeixement de l'escola catalana. L'acte ha estat presidit pel conseller de Cultura Ferran Mascarell.

El Lluís Guasch Balcells, alumne de 2n de Batxillerat de l'institut Guindàvols de Lleida, ha estat guardonat amb un d'aquests 70 premis Baldiri Reixac pel seu treball "A la recerca d'aliments amb antioxidants".
"És el treball de recerca de batxillerat, el qual tracta d'avaluar la capacitat antioxidant de diferents aliments utilitzant una reacció oscil·lant anomenada Briggs-Rauscher".
Enhorabona, Lluís!




Celebració del Dia de Corpus a l'església Parroquial del Palau d'Anglesola

Felicitem a tots els nens i nenes que enguany han fet la Primera Comunió.

ELENA LLOBERA CAMPIONA DE CATALUNYA DE SALT CELEBRAT AVUI A IGUALADA

L'Elena ha quedat campiona de Catalunya Promesa de salt de llargada celebrat avui, 2 de juny, a Igualada.
FELICITATS ELENA!

DIA DEL MEDI AMBIENT: PLANTADA D'ARBRES

Xerrada: “Facebook, Twitter: entendre els perills, reconèixer els avantatges” a càrrec de Cecília Hill

El divendres 10 de maig, vam rebre la visita de la Cecília Hill, una gran professional en el camp de la tecnologia digital. La seva gran experiència en el mateix ens va fer gaudir d’una interessant xerrada sobre els perills i avantatges de les més comunes xarxes socials:  el Facebook i el Twitter.

Ens va presentar aquest món de manera entenedora i el seu ús acurat tant per la vida personal com la professional, on els assistents hi van participar de manera molt activa plantejant- li problemes i dubtes, que ella ens va solucionar de manera planera i adequada al nostre nivell.

XERRADA "LES EMOCIONS I L'AUTOESTIMA" A CÀRREC DE ROSA VERGÉS

El divendres 26 de d’abril, vàrem gaudir d’una interessant xerrada a càrrec de Rosa Vergés, formadora en EFT (Tècniques d’Alliberament Emocional), ens va introduir en el món de l’Acupressió, punts situats en el nostre cos que tenen la facultat d’alliberar-nos emocionalment dels nostres bloquejos emocionals.
Ens va ensenyar diferents aspectes d’aquesta tècnica i ens en va fer algun cas pràctic. Els assistents i assistentes, varen participar-hi activament i ens va mostrar que aquesta tècnica la podem dur a terme personalment per a millorar la nostra salut.